Начало / Uncategorized / Заснет е документален филм за Православието в Пакистан

Заснет е документален филм за Православието в Пакистан

Заснет бе документален филм за Православната църква в Пакистан. Във видеото се разказва за делото и мисионерската дейност на отец Йосиф Фарук.

Филмът е на Леонид Савин със заглавие „Пенджабински кръст“, посветен на първата православна общност в Пакистан. Лентата е заснета тази година в град Саргода, Пенджаб, Пакистан. В нея отец Йосиф разказва за историята на мисията „Св. Архангел Михаил“ и за структурата и дейността на центъра „Света Матрона“.

Православните пакистански енориаши също говорят за местния, живот и как са станали православни. Отец Йосиф е единственият православен свещеник в Пакистан. Той работи неуморно, за да донесе светлината на Православието.

Центърът „Света Матрона“ отвори врати през октомври 2017 г. и има за цел да даде възможност на жените да се научат да четат и пишат; да ги научи на семейните ценности, като им помага да останат непоколебими във вярата си в ислямската  държава, да ги научи на работа в екип, за решаване на реални житейски проблеми; да се учат на други умения като шиене, бродерия и занаяти; и да насърчава увереността им. С успешно завършване на едногодишния курс на обучение, жените ще получат шевна машина.

За Николина Александрова

Виж още

150 години от учредяването на Българската екзархия

ПАТРИАРШЕСКО И СИНОДАЛНО ПОСЛАНИЕ Възлюбени в Господа чеда на светата ни Църква, Днешният 28 февруари ...