Начало / Uncategorized / Организират благотворителнен търг за изграждане на нов храм във Варна

Организират благотворителнен търг за изграждане на нов храм във Варна

Благотворителен търг под надслов „Да построим заедно храм „Свети Николай“ се провежда днес във Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ във Варна.

„Вярваме, че с Ваша помощ ще завършим православния храм, който ще е естественият център на училището“, пишат организаторите на търга във „Фейсбук“-страницата на събитието. Там са публикувани и различни артикули, обявени за продажба, като например шалче от бенефиса на Христо Стоичков и много други.

Над 150 артикула участват в благотворителния търГ, това съобщи в морското предаване на Радио Варна „Море и бряг“ Яница Минкова, от отдел „Връзки с обществеността“ във ВВМУ и допълни:

Интересът към събитието наистина е много голям. Идват десетки хора. Предвидили сме търгът да продължи и утре, но не съм сигурна, че ще останат артикули за продажба.

Председателят на студентския съвет във ВВМУ Светослав Георгиев обясни, че много от курсантите и студентите също участват активно в организацията и провеждането на събитието. Те дори подготвят следващо, още по-мащабно събитие за набиране на средства за новия храм. Светослав Георгиев подчерта:

На търга днес идват и хора, които нямат намерение да купят задължително някакъв предмет. Те просто идват и остават пари в кутията за дарения.

Изграждането на храм „Свети Николай“ напредва, като в момента е етап груб строеж. Предстои измазваме, изработване на олтар и изографисване, които струват десетки хиляди левове.

Източник: http://bnr.bg/varna

За Николина Александрова

Виж още

В памет на Българския патриарх Неофит – брой на списание „Светодавец“

Уважаеми читатели, представяме ви новия брой на списание „Светодавец“, посветен на Българския патриарх Неофит. Говорим ...