Начало / Uncategorized / Обръщение на митрополитът на Сан Франциско, по повод пожарите в САЩ

Обръщение на митрополитът на Сан Франциско, по повод пожарите в САЩ

Обръщение на митрополитът на Сан Франциско, по повод опустошителните пожари
31 октомври 2019 г.
Възлюбени в Господа,

„Затова радвайте се, макар сега и да поскърбите малко (ако е потребно) в различни изкушения, та изпитаната ваша вяра да излезе по-драгоценна от нетрайното, макар и чрез огън изпитвано злато, за похвала и чест и слава, кога се яви Иисус Христос … ” (I Петър 1: 6 – 7)

Отново е година на опустошителни  пожари в Калифорния. Това доведе до евакуации, загуба на домове и предприятия, както и загуба на красивия пейзаж от хиляди декари, които са упожарени, подхранвани от яростни ветрове. Извършени са прекъсвания на електрозахранването, за да се защитят застрашените райони, които са засегнали безброй хора, както и нашите енории и енориаши в няколко региона на държавата.

Молим се за онези, които рискуват живота си, за да се борят с тези пожари, Бог да ги защити и да им даде сили да изпълнят задълженията си. Ние призоваваме също така към всички страдащи: Господ може да им осигури утеха, докато не могат да се върнат безопасно в своите домове и работни места.

В митрополията се получават  множество  въпроси и предложения,  които много оценяваме. Призовавам да продължете да се молите за успокояване на ветровете и защита на Божието творение. Докато получаваме актуална информация, ще споделяме допълнителни подробности за това как можем най-добре да помогнем в това време на голяма нужда.

Надявайки се на благодатта и милостта на Господ в тези тежки дни, аз оставам

С любов в Христа

Герасим,

Митрополит на Сан Франциски

За Николина Александрова

Виж още

Излезе от печат книга, посветена на митрополит Иларион Макариополски

От печат излезе книгата „Иларион Макариополски“ с автор Вера Бонева. Книгата е на издателство „Захари ...