Начало / Uncategorized / Тази неделя в „Православието днес“ – Съвременните будители и специално интервю с архим. Некодимос Каварнос

Тази неделя в „Православието днес“ – Съвременните будители и специално интервю с архим. Некодимос Каварнос

В завръщащото се в интернет предаване на сайта Добротолюбие – „Православието днес“, тази неделя очаквайте:

  • Съвременните будители – разговор с архим. Пахомий, ректор на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“. Едно от малкото училища в страната, което изгражда будители. Кои са съвременните будители и как в дигиталната ера може да се будителства? Както и какво е посланието на Църквата към мислещите и пробудени младежи? На тези въпроси отговор ще получите в неделя. 
  • Сръбският крал в българската църква – На 30 октомври Българската православна църква отбелязва паметта на св. Крал Стефан Милутин. Ден преди празника на сръбския светец, се отслужва специално последование – преобличане на неговите св. мощи, съхраняващи се в митрополитската катедрала „Св. Неделя“. Повече за самото последование, както и за паметта на великия светец, оставил дълбока следа в духовната памет на столицата ни, разказва в репортажа си Ася Банкова-Кабранска. 
  • Християните проблеми нямат – специално интервю с гръцкия монах и църковен певец архим. Никодимос Каварнос, който бе у нас по повод рождения ден на Светейшия патриарх Неофит. За вярата, монашеството, музиката, църковното пеене и изкушението на сцената. За това ще говорим с отец Никодимос. Екипът ни изказва благодарности на г-н Ангел Бончев за съдействието. 

С такива теми екипът ни завръща в интернет пространството онлайн публицистичното църковно предаване „Православието днес“. Очакваме отново да се срещнем в неделя – видеото от предаването може да очакване в нашия канал в YouTube (тук) и на страницата ни във Facebook (тук).

За Ангел Карадаков

Виж още

Беседа за духовния живот на православния християнин – смъртта

В столичния храм „Св. Андрей Първозвани“ продължават беседите от цикъла – „Духовният живот на православния ...