Начало / Новини / Митрополията в Яш организира семинар, посветен на борбата с порнографията

Митрополията в Яш организира семинар, посветен на борбата с порнографията

„Актуални проблеми – пристрастяването към порнографията“ е заглавието на организиран утре семинар в музея в Яш, Румъния. 

Основната цел на срещата е да се идентифицират принципите и методите на третиране на лица, зависими от порнографията. 

„Това е актуална и важна тема, която заслужава повече внимание, защото около нас има тийнейджъри, млади хора и възрастни, които страдат от такава зависимост. Загрижени сме за този аспект, защото това е истинско страдание и често засегнатите не са наясно, че наистина има изход“, каза отец Космин Бронза от Архиепархията в Яш.

Специалният гост на семинара е Фил Поешл, президент на Асоциация  Love, която има за цел да се бори със зависимостта от порнографията.

„Вдъхновени от изнесените данни на г-н Фил Поешл, ние организирахме заедно с нашите партньори това обучително събитие, предназначено за свещеници, учители и преподаватели от окръзите на Яш, Ботоняни и Неам, като се има предвид, че хората от тези сектори взаимодействат с различни типологии човешки същества, обсъждат определени проблеми и могат активно да допринесат за изцелението на хората и обществото“, заяви отец Космин Бронза.

Департамент Pro Vita към Архиепископията в рамките на мисионерския отдел на Архиепископията в Яш организира това събитие в партньорство с Катедрата за консултиране и терапия на зависимите лица на Архиепископията в Яш и Центъра за непрекъснато образование на Яшката архиепископия.

Източник: basilica.ro

Снимка: pixabay.com

За Ангел Карадаков

Виж още

Премиера на „Да бъдем тук. Беседи по радио „Свобода“ от отец Александър Шмеман на Пролетния панаир на книгата 2024

На 26 май (неделя) от 17:00 ч. в Литературния кът на Пролетния панаир на книгата ...