Начало / Новини / Митрополията в Яш организира семинар, посветен на борбата с порнографията

Митрополията в Яш организира семинар, посветен на борбата с порнографията

„Актуални проблеми – пристрастяването към порнографията“ е заглавието на организиран утре семинар в музея в Яш, Румъния. 

Основната цел на срещата е да се идентифицират принципите и методите на третиране на лица, зависими от порнографията. 

„Това е актуална и важна тема, която заслужава повече внимание, защото около нас има тийнейджъри, млади хора и възрастни, които страдат от такава зависимост. Загрижени сме за този аспект, защото това е истинско страдание и често засегнатите не са наясно, че наистина има изход“, каза отец Космин Бронза от Архиепархията в Яш.

Специалният гост на семинара е Фил Поешл, президент на Асоциация  Love, която има за цел да се бори със зависимостта от порнографията.

„Вдъхновени от изнесените данни на г-н Фил Поешл, ние организирахме заедно с нашите партньори това обучително събитие, предназначено за свещеници, учители и преподаватели от окръзите на Яш, Ботоняни и Неам, като се има предвид, че хората от тези сектори взаимодействат с различни типологии човешки същества, обсъждат определени проблеми и могат активно да допринесат за изцелението на хората и обществото“, заяви отец Космин Бронза.

Департамент Pro Vita към Архиепископията в рамките на мисионерския отдел на Архиепископията в Яш организира това събитие в партньорство с Катедрата за консултиране и терапия на зависимите лица на Архиепископията в Яш и Центъра за непрекъснато образование на Яшката архиепископия.

Източник: basilica.ro

Снимка: pixabay.com

За Ангел Карадаков

Виж още

Петте музея на Рилския манастир представят хилядолетната история на България

Петте музея на Рилската света обител представят хилядолетната история на България, богатата богослужебна и книжовна ...