Начало / Новини / Политици в Грузия поискаха разследване на информация за отстраняването на патриарх Илия II

Политици в Грузия поискаха разследване на информация за отстраняването на патриарх Илия II

Грузинската опозиция изисква прокуратурата да започне разследване заради изявление на митрополит Яков, който обвини членовете на правителството, че възнамеряват да отстранят грузинския патриарх Илия II, премиерът Георгий Гахария определи изявлението на митрополита, като глупаво, съобщи РИА Новости.
По-рано митрополитът на Бодбейската епархия Яков, който изпълнява функциите на архиепископ и ръководи финансово-икономическия съвет на патриархата, заяви, че бившият премиер Георги Квирикашвили, министърът на вътрешните работи Вахтанг Гомелаури и изпълняващият длъжността ръководител на кабинета Георгий Гахария го убедили да участва в отстраняването на патриарх Илия от неговия пост. По-късно митрополит Яков заяви, че е имал среща с патриарха и е решил да подаде оставка и да напусне административните длъжности, които заема в патриаршията. 
„Разследването трябва да започне незабавно. Това са най-трудните факти, имената на правителствените служители са назовани. Отказ от започване на разследването означава престъпление“, заяви в парламента Роман Гоциридзе, член на опозиционната партия Обединено национално движение.

За Ангел Карадаков

Виж още

През целия си живот пя на Бога, а сърцето си беше дал на Христа

„С добрия подвиг се подвизах, пътя свърших, вярата опазих…“ (2 Тим. 4:7). Десетки духовници, близки, ...