Начало / Новини / Специално интервю на архим. Никодимос Каварнос за Добротолюбие

Специално интервю на архим. Никодимос Каварнос за Добротолюбие

Преди дни в България бе един от най-известните православни певци, интерпретиращ по свой начин православната византийска музика.

Той бе поканен от Софийска св. митрополия по повод рождения ден на Светейшия патриарх Неофит.

Концертът привлече стотици православни християни, а Добротолюбие излъчи на живо мероприятието, което от своя страна достигна до над 30 000 души. Архимандрит Никодим Каварнос даде специално интервю за Добрлотолюбие, а посланието му към читателите ни е: 

„Един човек, който е в общение с Христос, може да се усмихва. Той е решил всичките си проблеми. Християнинът проблеми няма. Проблемите са изчезнали. Който не е християнин, той има проблеми. Нека бъдем близо до Бога, за да решим всичките си житейски несгоди, тъй като отдалечаването от Бога ни навлича проблеми. Близо до Христос няма смърт“, казва отец Никодимос.

За вярата, за пътя на православния певец, за първите духовни трепети, за изкушенията от музикалната сцена и духовната борба на младия човек. За всичко това говорим в нашето видео интервю с архим. Никодимос Каварнос, което може да очаквате в първия брой на предаването „Православието днес“.

За Ангел Карадаков

Виж още

Отслужени бяха молебен и водосвет по повод 24 май в София

Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, Наместник-предсетадел на Св. Синод отслужи тържествен молебен по повод 24 ...