Начало / Uncategorized / Семинарията „Св. Тихон“ в САЩ ще бъде домакин на конференция за говоренето на истината и любовта

Семинарията „Св. Тихон“ в САЩ ще бъде домакин на конференция за говоренето на истината и любовта

Православната семинария „Св. Тихон“ в Пенсилвания, САЩ, ще бъде домакин на конференция, озаглавена „Говорейки истината в любовта“ 7 – 9 ноември 2019 г.

„Конференцията има за цел да потвърди отново славата и красотата, светостта и чудото и достойнството да се стремим да живеем в чистота на ума и тялото в Христос ”, казва д-р Дейвид Форд, професор по църковна история в семинарията.

 „Вярваме, че такова ново обявяване на тези истини е необходимо в светлината на сегашното широко разпространено и много вредно объркване в нашето общество относно човешката личност и сексуалността.“

Тридневната конференция ще събере лектори, които ще споделят богословски и практически аспекти на животворните учения на нашата Църква за човешката антропология и сексуалната чистота. Конференцията също ще осигури време за официална и неформална дискусия и богослужение в манастирската църква. 

Първата беседа ще бъде в 19:00 в четвъртък, 7 ноември, в новия център в семинарията. Конференцията ще приключи в събота, 9 ноември, от 15:30 часа.

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Бягащи от огнения ад намериха спасение в сливенски манастир

Петима бягащи от пожарите в с. Срем, Тополовградска община, намериха спасение в Устремския манастир „Света ...