Начало / Uncategorized / Направих любовно заклинание. Какво да правя сега?

Направих любовно заклинание. Какво да правя сега?

Въпрос на читател:

Здравейте, направих бяло любовно заклинание у дома, но след това разбрах, че дори бялото любовно заклинание е сериозен грях. Чувствам, че ужасно, какво да правя сега?

Протоиерей Андрей Ефанов отговаря:

Добър ден!

Спешно трябва да отидете на изповед и да се покаете за това, което сте направили. Ако нещо ви притеснява, преодолейте го и стигнете до изповед на следващия ден. Погледнете графика в интернет или се обадете в храма и разберете кога точно можете да отидете, и идете.

Що се отнася до любовни магии, това е лош и вреден бизнес, на първо място за този, който го прави. „Бяло“ и „черно“ са конвенционални имена, за да хванат човек на въдицата. Всъщност по всички тези въпроси човек сключва споразумение с демони: прибягваш до тяхната помощ и, въпреки че може да не е написано никъде, далеч не е безплатно и плащане със сигурност ще последва. Демоните не са субекти, които ще пропуснат своето. Следователно  дори „на шега“ давате сила на тези сили, защото всъщност не може да има шеги. Само покаянието и обръщането към Бога за помощ ще ви помогне да се отървете от онези вредни последици, които този апел към магия би могъл да донесе на душата.

Също така помислете защо сте го направили? Искате ли да се поставите над волята на човека? Тоест, тук един мъж не ви обича, нещо, което не му е приятно става. И вместо да го признаете и да чакате нормална връзка, в която и двамата ще се стремят един към друг, решихте да извършите акт на насилие. Поставете се на мястото на човека, над когото сте искали да направите любовно заклинание. Страхотно, нали? Бог уважава човешката свобода! Дори Той не принуждава човек да Го обича и да бъде с Него, въпросът е в свободния избор на човек. Ами вие? Нарушавате основният принцип на човешкото съществуване … действията ви противоречат на всички закони и правила.

Но изповедта е сигурно и доказано средство за излекуване на последствията от случилото се и причините, които са ви довели до такъв неправилен избор на действия.

Така че не отлагайте! И аз също горещо ви съветвам да мислите като цяло, може би е дошло времето да изградите духовния си живот и отношенията си с Бога? Ако решите, след изповедта, помолете свещеника да говори с вас и да ви помогне в това. Всичко ще се получи!

Бог да ви е на помощ!

Източник: списание Фома

За Николина Александрова

Виж още

Първа копка за строителство на нов храм в с. Лебница

Първа копка за изграждането на нов храм в с. Лебница, Санданска духовна околия, бе направена ...