Начало / Uncategorized / Беше обновена църква в село Власатица

Беше обновена църква в село Власатица

Десетки жители и гости се събраха в обновената църква „Св. Параскева“ във врачанското село Власатица, за да отбележат големия християнски празник Петковден.

Богослуженията по повод честването започнаха още от сутринта. Врачанският митрополит Григорий отслужи чина „обновление на храма”, последвана от архиерейска света литургия.

Над 46 000 лв. е стойността на извършения основен ремонт на църквата „Св. Параскева“ в село Власатица. Ремонтът на покрива е финансиран по програма „Бедствия и аварии“, след като той бе разрушен от ураганния вятър, нанесъл огромни щети в населените места в Община Враца в началото на 2018 г. Средствата за вътрешния и външен ремонт на храма са отпуснати от общинския бюджет.

Официален гост на празника беше Мария Попова, изпълняващ функциите на кмет на Община Враца.

„Щастлива съм, че днес откриваме обновения храм в село Власатица, но това ще бъде само една сграда, ако не й вдъхнете душа. Това трябва да е истински храм на Вашата вяра, затова я пазете. Честит празник!“, каза в приветствието си към присъстващите Мария Попова и подари на кмета на населеното място Петър Атанасов икона на Св. Параскева, за да пази и закриля всички жители на село Власатица.

Източник: кмет.бг

 

За Николина Александрова

Виж още

Прокараха път до Дъбайския манастир, край Сандански

След всички инициативи по възстановяване и облагородяване на Дъбайския манастир вече има и прокаран път ...