Начало / Uncategorized / Църква изградена изцяло с доброволен труд и пари от дарения

Църква изградена изцяло с доброволен труд и пари от дарения

Църквата е вдигната изцяло с доброволен труд и пари от дарения

Над 1000 човека събраха поляните край Тросково за храмовия празник на църквата „Св. Петка“. Уникална архитектура има храмът, който е възстановен върху основите на православен храм отпреди векове. Хубавото време докара стотици потомци на хора от някога многолюдното село Тросково на поляните край църквата.
Петковден събира стотици миряни за храмовия празник тук. Отец Спас отслужи света литургия и освети казаните с курбан, благослови и хората.
и много гости седнаха на дългите трапези, които оградиха църквата.
Строежът на храма започна преди 11 години на място на стара църква, белязана от руини. Църквата, каквато я виждаме днес, е вдигната изцяло с доброволен труд и пари от дарения. Братята Стоян и Тодор Траянови, които са инициатори за възстановяването на вековния храм, заедно с кмета Апостолов, който е основен благодетел, бяха развълнувани и щастливи, че са успели да докарат до хубав завършек богоугодното дело.
Празнуващи имаше навсякъде по поляните край църквата. Хората тази топла събота бяха повече от всякога на Петковден тук за храмовия празник. Малко се оказаха масите, но околната шир стигна за хората, които се извиха в ритъма на оркестър, който оформи празника край Тросково.

За Николина Александрова

Виж още

Св. Синод излъчи тримата кандидати за патриаршеския престол

На 20 юни 2024 г., в Синодната палата започна процедурата по избор на тримата кандидати ...