Начало / Новини / Започват облицовка по започнатия преди 15 години храм в Невестино

Започват облицовка по започнатия преди 15 години храм в Невестино

Завършват 50-метрова ограда при двора на започнатия преди 15 години храм „Св. Петка“ в центъра на с. Невестино, казаха от общината. По бюджета са отпуснати и 10 хил. лева за облицовка пода на черквата, която е с около 180 кв. метра площ.

Ще започне и изграждането на иконостаса. Оградата е от зидан камък, с метални обковани платна и орнаменти. Работата е организирана така, че до до храмовия празник Петковден да бъде завършена. Така черквовният двор ще е ограден отвсякъде. Въпреки отпуснатите 10 хиляди лева от общинския бюджет и постъпилите допълнително дарения – от около 15 хиляди лева общо, за облицоване на пода това досега не е станало. 

Дотук храмът „Св. Петка“ в Невестино е изграден с пари от бюджета и от строителна група на общината. Поставен е и кръстът отгоре. Издигната е и камбанарията, която обаче още не е завършена. Това вероятно ще стане напролет. Всичко досега се контролираше лично от кмета три мандата о.р. плоковник Димитър Стаменков, който се дакнидатира и на предстоящия вот.

По информация на КМЕТА.бг

За Ангел Карадаков

Виж още

Поклонническия център „Св. Йоан Рилски“ издава многолистен църковен календар за 2021 г.

Поклонническия център „Св. Йоан Рилски“ издава многолистен църковен календар за 2021 г. В него освен стандартните ...