Начало / Новини / Започват облицовка по започнатия преди 15 години храм в Невестино

Започват облицовка по започнатия преди 15 години храм в Невестино

Завършват 50-метрова ограда при двора на започнатия преди 15 години храм „Св. Петка“ в центъра на с. Невестино, казаха от общината. По бюджета са отпуснати и 10 хил. лева за облицовка пода на черквата, която е с около 180 кв. метра площ.

Ще започне и изграждането на иконостаса. Оградата е от зидан камък, с метални обковани платна и орнаменти. Работата е организирана така, че до до храмовия празник Петковден да бъде завършена. Така черквовният двор ще е ограден отвсякъде. Въпреки отпуснатите 10 хиляди лева от общинския бюджет и постъпилите допълнително дарения – от около 15 хиляди лева общо, за облицоване на пода това досега не е станало. 

Дотук храмът „Св. Петка“ в Невестино е изграден с пари от бюджета и от строителна група на общината. Поставен е и кръстът отгоре. Издигната е и камбанарията, която обаче още не е завършена. Това вероятно ще стане напролет. Всичко досега се контролираше лично от кмета три мандата о.р. плоковник Димитър Стаменков, който се дакнидатира и на предстоящия вот.

По информация на КМЕТА.бг

За Ангел Карадаков

Виж още

Митрополит Антоний ще посети църковната ни община в Хамбург, Германия през март

Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний ще посети Българската православна църковна община в Хамбург, ...