Начало / Новини / При огромен интерес бе прожектиран в София филма „Светителят хирург“

При огромен интерес бе прожектиран в София филма „Светителят хирург“

Като част от провеждащата се в момента Седмица на правосалвната култура, организирана от издателство „Омофор“ и православният портал Православие БГ, в Дом на киното, вчера бе излъчен православният документален филм „Светителят хирург“.

Няколкото стотин души се насладиха на прожекцията, като се докоснаха до живота, делото и чудесата на един от най-големите руски светии от миналия век – св. Лука Войно-Ясенецки. Зрителите отправиха и въпроси към автора на филма журналиста Ангел Бончев, който сподели интересни и любопитни факти около създаването на самата прожекция, както и около допира му до живите роднини на Светителя хирург. По време на дискусията бе проявен интерес и към книгата посветена на св. Ефрем Нови, която бе наскоро издадена от Ангел Бончев, и на която сайтът Добротолюбие е медиен партньор. 

Седмицата на православната култура ще продължи до 13 октомври, като част от мероприятието, което се провежда за първи път в София, ще има още представяния на книги, дискусии и представяне на други инициативи от Православната ни църква. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Четиридесет дни от кончината на блаженопочившия и приснопаметен Български патриарх Неофит

Изпълниха се четиридесет дни от блажената кончина на предстоятеля на Българската православна църква – Българския ...