Начало / Новини / При огромен интерес бе прожектиран в София филма „Светителят хирург“

При огромен интерес бе прожектиран в София филма „Светителят хирург“

Като част от провеждащата се в момента Седмица на правосалвната култура, организирана от издателство „Омофор“ и православният портал Православие БГ, в Дом на киното, вчера бе излъчен православният документален филм „Светителят хирург“.

Няколкото стотин души се насладиха на прожекцията, като се докоснаха до живота, делото и чудесата на един от най-големите руски светии от миналия век – св. Лука Войно-Ясенецки. Зрителите отправиха и въпроси към автора на филма журналиста Ангел Бончев, който сподели интересни и любопитни факти около създаването на самата прожекция, както и около допира му до живите роднини на Светителя хирург. По време на дискусията бе проявен интерес и към книгата посветена на св. Ефрем Нови, която бе наскоро издадена от Ангел Бончев, и на която сайтът Добротолюбие е медиен партньор. 

Седмицата на православната култура ще продължи до 13 октомври, като част от мероприятието, което се провежда за първи път в София, ще има още представяния на книги, дискусии и представяне на други инициативи от Православната ни църква. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Отбелязваме паметта на св. Петка Търновска

На 14 октомври Православната църква отбелязва паметта на Св. преподобна Параскева Епиватска, наричана от нашия ...