Начало / Новини / 75 души приеха православната вяра в Уганда

75 души приеха православната вяра в Уганда

Православната мисия в Африка е сред най-плодотворните в света, като масово Кръщение се извършва многократно в годината на целия континент, съобщи orthochristian.com.

75 души бяха кръстени в светата православна църква в сърцето на Африка, в църквата „Св. Нектарий“ на около 40 мили от Гулу, Уганда, съобщава епархията на Гулу и Източна Уганда.

„Слава да бъде на нашият Господ и Спасител, който иска всички хора да опознаят истината и да бъдат спасени“, се казва в епархийското съобщение.

Светото кръщение и Божествената литургия бяха отслужени от Негово Преосвещенство епископа на Гулу и Източна Уганда Силвестър, който наскоро беше избран да оглави новосъздадената епархия в Гулу през ноември.

На службата присъстваха много енориаши и членове на Православното мисионерско братство, което работи в цяла Африка. В Уганда има 1,4 милиона православни християни. Историята на присъствието им в нацията може да се прочете на сайта на Угандийската православна църква. Наскоро беше създаден видеоклип на стогодишнината от работата на Православната църква в Уганда, а също така се работи по нов документален филм за работата на мисията в новата епархия в Гулу.

За Ангел Карадаков

Виж още

Премиера на „Да бъдем тук. Беседи по радио „Свобода“ от отец Александър Шмеман на Пролетния панаир на книгата 2024

На 26 май (неделя) от 17:00 ч. в Литературния кът на Пролетния панаир на книгата ...