Начало / Новини / Тазседмичната тема на предаването „Домът на вярата“ по БНТ1 ще бъде за Чекотинския манастир „Св. Архангел Михаил“

Тазседмичната тема на предаването „Домът на вярата“ по БНТ1 ще бъде за Чекотинския манастир „Св. Архангел Михаил“

Чекотински манастир „Св. Архангел Михаил“ отваря вратите си за зрителите на предаването „Домът на вярата“ тази неделя 6 октомвти от 12.30  по БНТ1.

Манастирът е основан през Втората българска държава. Съществуването му е свързано със съдбата на Урвичката крепост, която се намира на няколко километра от него. Игуменът на манастира йеромонах Михаил разказва за изпитанията и предизвикателствата с които се сблъсква всеки ден. Той споделя и своя житейски избор за това да се посвети в служба на Бога. Документалната поредица „Домът на вярата“ вече се излъчва всяка неделя по БНТ1 и с повторение по БНТ2 в събота от 20.00 часа. Зрителите ще могат да видят традициите на духовния живот в българските манастири, да се запознаят с онези обители и пазители на православната вяра и българщина през вековете, които са живи и до днес. В срещи с различни личности, поредицата търси знаците на вечните измерения на Божественото. Личните истории на хората, избрали живота в манастира са отправна точка за нов поглед към духовните обители.

За Ангел Карадаков

Виж още

Петте музея на Рилския манастир представят хилядолетната история на България

Петте музея на Рилската света обител представят хилядолетната история на България, богатата богослужебна и книжовна ...