Начало / Новини / Седмицата на православната култура в София ще бъде открита с представяне на „Царството вътре в нас“ и концерт на хор „Спасение“

Седмицата на православната култура в София ще бъде открита с представяне на „Царството вътре в нас“ и концерт на хор „Спасение“

Екипът на издателство „Омофор“ ви кани на официалното откриване на Седмицата на православната култура в София. Вечерта ще бъде посветена на една стойностна книга, разкриваща дълбочината на православната вяра, и на красотата на православната музика.

В рамките на събитието очаквайте:

Представяне на книгата ЦАРСТВОТО ВЪТРЕ В НАС на Диоклийския митрополит Калистос (Уеър)

Впечатления за книгата ще споделят Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, и Андрей Захариев, доктор по философия, журналист, преподавател в Пловдивския университет.

В книгата митрополит Калистос води читателя по пътя към скришните стаи на човешката душа, „тъй като царството вътре в нас и Царството на бъдещия век са едно и също нещо“, към тайнството на православния опит от покаянието, към чудото на вярата като усещане на удивление, но и към някои богословски проблеми, свързани с православния праксис, с богослужението на Църквата, с изпитанията на духовното наставничество и молитвата.

Концерт с църковни песнопения на хор СПАСЕНИЕ при столичния храм „Св. Параскева“ с диригент Нели Трошева.

Хорът е носител на престижни международни отличия, единственият български ансамбъл, пял в прочутата катедрала в Кьолн, с множество европейски турнета.

Къде: Софийска градска художествена галерия (ул. „Ген. Гурко“ 1).
Кога: 7 октомври (понеделник), 18.30 ч.

СЪБИТИЕТО ВЪВ ФЕЙСБУК

За Ангел Карадаков

Виж още

Завърши първият прием на ученици в Софийската духовна семинария

На 6 юли в Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски” се проведе първият прием на ...