Начало / Новини / Завърши строежът на нова енорийска църква в Конго

Завърши строежът на нова енорийска църква в Конго

Завършена бе последната недовършена църква на епархията на Конго-Бразавил и Габон. Това е цъквата „Преображение Господне – свети Козма Етолийски“ в град Нкай, четвъртият по население град в Република Конго-Бразавил.

Църквата остава недовършена от 2010 г. насам поради липса на средства. Основана е през 2007 г. от покойния Пентаполски митрополит Игнатий, който тогава е бил митрополит на Централна Африка, когато държавата Конго-Бразавил все още е била под юрисдикцията на митрополита на Централна Африка.

Завършването на работата, която започна с инициативата на духовенството и благословиите на Негово Високопреосвещенство Пантелеймон, митрополит Бразавилски и Габонски, започна в понеделник, 3 юни 2019 г. и продължи три месеца, а средствата бяха дарени от Братството на православните чуждестранни Мисии от Солун.

Благодарността и радостта на енориашите е неописуема, тъй като те вече имат своя Църква. Тази радост ще завърши в неделя, 29 септември 2019 г., денят, в който енорийската църква ще бъде осветена от Негово Високопреосвещенство митрополит Пантелеймон.

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Утре се изпълват 40 дни от кончината на Доростолския митрополит Амвросий

Доростолският епархийски съвет известява епархиотите на Доростолска епархия, че на 26-ти септември се навършват 40 ...