Начало / Uncategorized / Изложба „Светлината на вечността в 21 век“

Изложба „Светлината на вечността в 21 век“

Изложба на икони, дело на студенти от Академията на Сръбската православна църква за изкуства и консервация, беше открита на 19 септември 2019 г.

В галерията на културния център в Раковица. Изложбата „Светлина на вечността през 21 век“ представя група художници от по-младо поколение, които въз основа на своите художествени изследвания използват богатото наследство на Православието чрез прилагането на различни техники за рисуване като мозайка, стенопис, темпера, акрил, енкаустика, гваш и акварел.

Чрез техните произведения се вижда трайна връзка между наблюдателите и образите на Господ Иисус Христос, Пресвета Богородица.

Автори на изложбата: Ясна Витич Николич, Милица Вужнич, Тияна Вилотич, Мария Вучкович, Тина Гомбитова, Сузана Вукичевич, Йована Янкович, Стефан Йовичич, Адриана Коджадинович, Милица Мисич, Зоран Мисич, Данка Мисевич, монахиня Фотина, Зорика Никич, Лука Новак Лиляна Перанович, Игор Пянич, Дуня Цирич и Миня Цворич ни разказват за Светлината на вечността и я подписват в каталога:

– Целта на изложението е да донесе на посетителите богатото творчество на съвременното църковно изкуство. Иконата не е привилегия на избраните, тя винаги има нужда да направи крачка към наблюдателя, трайна духовна връзка с него, така че се надяваме тази изложба да бъде скромен принос за приемствеността на православното църковно изкуство.

Един от участниците в изложбата е скъп приятел на сайт „Добротолюбие“. Пожелаваме на Ясна и нейните колеги много творчески и лични успехи.

Изложбата може да бъде видяна до 25 септември.

Източници: кореспондент Ясна Никулич и http://www.spc.rs

За Николина Александрова

Виж още

Деца засадиха дръвчета в двора на храм „Св. Атанасий“ в село Кърналово

Дни преди започването на пасхалните празници ученици от ОУ „Братя Миладинови“ в с. Кърналово, Община ...