Начало / Новини / Чудотворната икона на св. Ефрем Нови ще бъде изложена за поклонение в Левски, Никопол и Свищов

Чудотворната икона на св. Ефрем Нови ще бъде изложена за поклонение в Левски, Никопол и Свищов

 Икона на свети Ефрем Нови с частица от светите му мощи ще бъде изложена за поклонение в град Левски на 25 септемви, храм „Св. Параскева“, на 26 септември в град Никопол, храм “Успение Богородично “ и на 27 септември в Свищов, храм „Преображение Господне“.

Светинята пристига на 25 септември пристига на 25 февруари, сряда, в град Левски. Посрещането на иконата на светия великомъченик и чудотворец Ефрем Нови ще бъде в 9 часа сутринта. Тя ще бъде изложена за поклонение в храм “Св. Параскева” и ще престои там само за ден. В 17.30 ч. пред иконата с мощите на свети Ефрем Нови ще бъде отслужен молебен за здраве и душевно спасение. 18 часа ще бъдат представени и книгите за св. Ефрем, отново в храма „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем нови“ и детската „Светецът светкавица“ На 26 септември в 9 часа иконата пристига в Никопол.

Посрещането на иконата на светия великомъченик и чудотворец Ефрем Нови ще бъде в храм “Успение богородично” и отново от 17.30 ч. Ще бъде отслужен молебен за здраве и представяне на книгите за светията. На 27 септември по случай празника на град Свищов иконата ще бъде изложена в 9 часа в църквата „Преображение Господне“. В 17.30 часа ще бъде ослужен Молебен, а от 18 часа ще се представят книгите „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем нови“ и детската „Светецът светкавица“.

Свети Ефрем Нови е известен като светецът светкавица заради бързите чудеса, които се случват по молитвите му. Той помага за изцелението от страшни болести като рак, психични разстройства, сърдечни заболявания. Автор на книгите е журналистът от телевизия „Европа“ и водещ на новините Ангел Бончев. „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ е най-новата книга, която съдържа житието, чудесата, акатист, молебен канон, тропари и молитви към светеца. Дарът на чудотворството, даден му от Бога, е удивителен. Народът на Гърция го е нарекъл светец-светкавица, защото светкавично отговаря на просбите на призоваващите го.

Иконата с чудотворните мощи на св.Ефрем Нови

„Светецът светкавица“ е детската книга за свети Ефрем Нови чудотворец. Четивото представя по увлекателен начин през очите на едно дете, връстник на онези, които ще се докоснат до живота на свети Ефрем, неговият свят живот, който да им послужи като пример за това кой път да изберат в живота си. Книгата „Светецът светкавица“ е насочена към деца между 7 и 14 години.

За Ангел Карадаков

Виж още

Премиера на „Да бъдем тук. Беседи по радио „Свобода“ от отец Александър Шмеман на Пролетния панаир на книгата 2024

На 26 май (неделя) от 17:00 ч. в Литературния кът на Пролетния панаир на книгата ...