Начало / Новини / Митрополит Серафим откри новата учебна година в Православния център

Митрополит Серафим откри новата учебна година в Православния център

Вчера Православният информационен център към Неврокопската света митрополия в Благоевград откри официално новата учебна година.

Празничен водосвет отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим в съслужие със свещеници от епархията. Той поздрави всички присъстващи, като благодари за усърдието в работата на всички приятели и съмишленици на Центъра и пожела здраве и още повече успехи за духовното израстване на народа ни.

На откриването на новата учебна година присъстваха деца и възрастни – всички, които помагат на центъра в благородната му дейност през годините и работят за православието. А дейността му – да припомним – са лектории, дискусии, прожекции на православни филми, представяния на книги, организиране на срещи и конференции, изложби, неделни училища, набиране на хранителни продукти съвместно с Общинския съвет по наркотични вещества, работилници, базари, курсове по религия, по източноправославно пеене, иконопис, детски журналистически клуб „Кандилце“ и издаване на младежкия православен вестник „Кандилце“, доброволческа кухня за бедни, обучения по вероучение в училищата, лекции за възрастните и още много други дейности в полза на хората и за тяхното добруване.

Православният център в Благоевград работи отлично през годините с училищата в общината, с различните общински и държавни институции и най-вече – с много доброволци, хора на различна възраст, но обединени от стремежа си да правят добро.

Той се утвърди като истински духовен и обществен център, където всеки може да намери помощ и подкрепа в трудни моменти.

Източник: www.blagoevgrad.utre.bg

За Ангел Карадаков

Виж още

Днес е празникът на света великомъченица Марина

Девойката Марина била дъщеря на езически жрец в Антиохия Писидийска (ІІІ в.). Баща й я ...