Начало / Uncategorized / Тазгодишните срещи „Път на духовността“ са посветени на патриарх Павле

Тазгодишните срещи „Път на духовността“ са посветени на патриарх Павле

Традиционните срещи „Път на духовността“, организирани от Сръбската православна църква ще се проведат в Центъра за култура и образование в Раковица от 17 до 21 септември.

Всеки ден посетителите ще се насладят на богата програма на няколко места в Раковица. Тази година се отбелязват осем века от автокефалията на Сръбската православна църква и 10-годишнината от смъртта на Негово Светейшество патриарх Павле.

Тържественото откриване беше на 17 септември 2019 г. от 18:00 ч.

В следващите два дни, 18 и 19 септември, беше организирана  викторина за ученици от началните  училища от територията на община Раковица, където те провериха знанията си по сръбската история в рамките на осем века от автокефалията на сръбската църква. В същото време в Галерията на центъра има малка школа по илюстрация. Техните илюстрации ще послужат като основа за електронната книга, която ще бъде публикувана на уебсайта на Центъра.

Тази година се отбелязва и 10-годишнината от смъртта  на Негово Светейшество патриарх Павле и като въведение в Духовната академия, която ще бъде организирана през октомври в сътрудничество с манастира Раковица, в сряда, 18 септември от 19 ч., беше организирана беседа за образа и делото на патриарх Павле, с участието на изтъкнати богослови и хора познавали патриарх Павле, на срещата присъства и проф. протодякон Радомир Ракич.

Източник: http://ckorakovica.com

За Николина Александрова

Виж още

Митрополит Григорий: Да пазим заветите на Светейшия патриарх Неофит, пребъдвайки в единството на вярата

В края на заупокойното богослужение по повод четиридесетия ден от кончината на Българския патриарх Неофит ...