Начало / Uncategorized / Представители на три поместни църкви посетиха семинарията „Св. Владимир” в Ню Йорк

Представители на три поместни църкви посетиха семинарията „Св. Владимир” в Ню Йорк

В сряда и четвъртък осем йерарси от три поместни църкви посетиха семинарията „Свети Владимир“ в  Ню Йорк.

Епископите бяха официално поканени от митрополит Тихон, по искане на семинарията, за да обсъдят учебната програма и бъдещото развитие на духовното училище.

В обръщение към присъстващите митрополит Тихон им благодари, че са отделили време от натоварения си график за обсъждане на състоянието на богословското образование в Православната църква в Америка. Той напомни на брат си епископи за отговорността и важната роля, която Църквата като цяло има в свещеното начинание на богословското образование.

„Нашите семинарии бяха и остават от решаващо значение за формирането и обучението на духовенството и миряните и това трябва да остане така. Въпреки това, една от основните тежести, които падат върху семинариите, е поддържането на необходимите програми, съобразени с настоящата реалност“, каза митрополит Тихон.

На срещата присъстваха  Мелхиседек, Архиепископ Питсбъргски и на Западна Пенсилвания от Православната църква на Америка, както и епископ Йоан от Антиохийската православна църква и епископ Саба от Грузинската православна църква в Северна Америка.

Източник: https://theorthodoxworld.com

За Николина Александрова

Виж още

Четвърта Неделя на Великия пост – Св. Йоан Лествичник

 Някак си странно е да се признае, че за автора на една от най-разпространените и ...