Начало / Новини / Патриарх Неофит пожела на децата успешна учебна година

Патриарх Неофит пожела на децата успешна учебна година

„Кръстът, който заради нас доброволно прие Христос, съпътства християнския ни живот от самото начало и във всички дни на нашето спасително пътуване към Царството на нашия Небесен Отец.

С него встъпваме в живота на Църквата, в тайнството на светото Кръщение, с неговата сила се подвизаваме всеки ден в подвига на вярата и благочестието и пред него се покланяме, защото когато се покланяме на светия Кръст ние се покланяме на Онзи, Който Сам избра Кръста, за да претърпи унижение и смърт, и така да извърши нашето избавление и спасение“, каза в словото си Българският патриарх Неофит по повод празника на Въздвижение на св. Кръст. Той възглави празничната литургия в едноименния столичен храм в кв. Лозенец. 

Светейшият патриарх поздрави и всички ученици с настъпването на новата учебна година, като каза: „В този светъл и празничен ден благославяме и всесърдечно поздравяваме и всички български ученици – с настъпващата нова учебна година – като им пожелаваме здраве и радост, много успехи в усвояването на преподаваните знания и всяко добро от Господа. Силата и победоносната слава на честнѝя и животворящ Кръст да бъдат с всички нас!“. 

Празничният ден завърши с многолетие.

За Ангел Карадаков

Виж още

Почистиха и залесиха района около храм „Света Петка“ в кюстендилското с. Вуково

Районът на църквата „Света Петка“ в кюстендилското с. Вуково, която е архитектурно-строителен  и художествен паметник на ...