Начало / Uncategorized / Архиерейска вечерня в навечерието на Кръстовден и началото на учебната година в Софийската семинария

Архиерейска вечерня в навечерието на Кръстовден и началото на учебната година в Софийската семинария

С архиерейска вечерня започнаха духовните тържества по откриването на новата 2019/2020 учебна година в Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“, информираха от Софийската духовна семинария.

Богослужението бе възглавено от Негово Преосвещенство Мелнишкия епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод, а в съслужение с него бяха архим. Пахомий, ректор на Софийската духовна семинария, архим. Василий, протосингел на Софийска св. митрополия, йеромонах Мелетий, свещеник Козма Поповски и дякон Слави Спасов. Петокурсниците, заедно със своите преподаватели, благоукрасиха тържественото богослужение с песнопенията възхваляващи Кръста Христов.

В края на богослужението епископ Герасим преподаде архипастирския благослов на Светейшия Български патриарх Неофит и пожела на всички ученици и най-вече на първокурсниците да възрастват във вярата, да благодарят на Бога, че Той ги е довел под омофора на св. Йоан Рилски, както и винаги да осеняват себе си с кръстното знамение.

В утрешния ден Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний ще възглави празничната св. литургия.

За Ангел Карадаков

Виж още

Деца засадиха дръвчета в двора на храм „Св. Атанасий“ в село Кърналово

Дни преди започването на пасхалните празници ученици от ОУ „Братя Миладинови“ в с. Кърналово, Община ...