Начало / Uncategorized / Архиерейска вечерня в навечерието на Кръстовден и началото на учебната година в Софийската семинария

Архиерейска вечерня в навечерието на Кръстовден и началото на учебната година в Софийската семинария

С архиерейска вечерня започнаха духовните тържества по откриването на новата 2019/2020 учебна година в Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“, информираха от Софийската духовна семинария.

Богослужението бе възглавено от Негово Преосвещенство Мелнишкия епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод, а в съслужение с него бяха архим. Пахомий, ректор на Софийската духовна семинария, архим. Василий, протосингел на Софийска св. митрополия, йеромонах Мелетий, свещеник Козма Поповски и дякон Слави Спасов. Петокурсниците, заедно със своите преподаватели, благоукрасиха тържественото богослужение с песнопенията възхваляващи Кръста Христов.

В края на богослужението епископ Герасим преподаде архипастирския благослов на Светейшия Български патриарх Неофит и пожела на всички ученици и най-вече на първокурсниците да възрастват във вярата, да благодарят на Бога, че Той ги е довел под омофора на св. Йоан Рилски, както и винаги да осеняват себе си с кръстното знамение.

В утрешния ден Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний ще възглави празничната св. литургия.

За Ангел Карадаков

Виж още

Отбелязваме паметта на св. Петка Търновска

На 14 октомври Православната църква отбелязва паметта на Св. преподобна Параскева Епиватска, наричана от нашия ...