Начало / Новини / Архиепископ Йероним: Църквата създава и възпитава личностите, от които се нуждаем

Архиепископ Йероним: Църквата създава и възпитава личностите, от които се нуждаем

„Църквата създава и възпитава личностите, от които всички се нуждаем“, заяви Атинският архиепископ Йероним по време на церемонията по откриването на новите помещения на основно училище, създадено към църквата „Преображение Господне“, във Врилисиа. 

На церемонията присъстваха Илионският митрополит Атинагор и Термопилиският митрополит Йоани. Архиепископът беше придружен от протосинсела на Атинската архиепископия, епископ Симеон Тесийски. Архиепископът говори и за важната работа, извършена от образователните институции на Гръцката църква пожела на всички да продължат това усилие.

Предстоятелят на Атинската архиепископия подчерта, че Божията мъдрост трябва да се съединява с мъдростта на буквите, за да се създадат талантливи хора, като същевременно призова присъстващите да култивират своите таланти и да не ги пазят за себе си, но да подпомагат всички с тях. 

В заключение на своето обръщение архиепископът отбеляза, че Църквата създава и възпитава личностите, от които всички имаме нужда, и се надява другите енории да създадат подобни образователни структури.

По информация на Ромфеа. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Бягащи от огнения ад намериха спасение в сливенски манастир

Петима бягащи от пожарите в с. Срем, Тополовградска община, намериха спасение в Устремския манастир „Света ...