Начало / Новини / Специален подарък от Българското библейско дружество за Българската църковна община в Хамбург

Специален подарък от Българското библейско дружество за Българската църковна община в Хамбург

Българската православна енория в Хамбург „Св. Кирил и Св. Методий“ получи по повод сдобиването си с нов храм в началото на настоящата година специален подарък от Българското библейско дружество с изпълнителен директор Радослав Апостолов.

Дружеството предостави на църковната ни община в ханзейския град 120 броя Нов Завет с Псалтир (Синодално издание от 1982 г.) с твърди корици и позлата, както и 10 броя Библия (Синодално издание от 1982 г.). Според утвърдена практика, приемащите кръщение в задграничната енория, получават подарък Нов Завет и/или друга подходяща духовна литература. По този начин нововъведените в Православното християнство биват насърчавани, та да може вярата им в Бога освен чрез редовно посещаване на Божия дом, участие в литургията и тайнствата, чрез добродетелите, на които ни учи Христос, да се затвърди и чрез знания за основите на вероизповеданието ни. Българските свещеници зад граница се стремят след литургия към редовно провеждане на вероучение и лични духовни разговори, което подсилва необходимостта от наличност на главните книги на нашата вяра.

Библейското дружество има желание да посрещне нуждата от разпространение и достъпност на Св. Писание във всички енориите зад граница в рамките на Западно- и Средноевропейската епархия и предлага на всички интересуващи се специални преференциални цени независимо от бройката на закупените книги. Дружеството има готовността да изпраща Библии до всяка точка в Европа.

Желаещите могат да се обръщат за повече информация към:

Стефан Борисов, търговски представител, borisov@biblesociety.bg или на следните телефонни номера: +359 887 66 73 38 / +359 2 832 30 72.

Офисът и книжарницата се намират в София на ул. Антим I, № 51

Текст: Велина Вебер

За Ангел Карадаков

Виж още

Атинският архиепископ Йероним посети Антиохийската патриаршия

Атинският архиепископ Йероним посети Антиохийската патриаршия и се срещна с патриарх Йоан X, информира orthodoxianewsagency.gr. В ...