Начало / За нас / Любопитно / Румънци създадоха нова православна социална мрежа, алтернатива на Facebook

Румънци създадоха нова православна социална мрежа, алтернатива на Facebook

IT специалисти създадоха православна онлайн мрежа, алтернатива на много популярната Facebook. Новата мрежа се казва „Сотирас“ и в нея ще могат да участват православни християни, които да споделят повече за вярата си и начина си на живот. 

В момента групата румънски специалисти тестват „Сотирас“, а инициативата им пък има благословението на румънските монаси от килията „Благовещение“, намираща се на Атон. Новият уебсайт за социални услуги „има за цел да насърчава християнските ценности“, се казва в изявление на основателите, публикувано от в интернет.

За да се избегнат всякакви неподходящи мнения, свързани с начинанието, се посочва, че „тази платформа не е предназначена да приема екстремистки православни форми“. Напротив, „тя има за цел да бъде онлайн място, където хората с подобни ценности могат да общуват свободно“.

Тъй като проектът е в етап на тестване, достъпът до мрежата в момента е ограничен. Хората все още могат да поискат достъп чрез попълване на формуляр за кандидатстване. Името Сотирас означава „Спасител” на гръцки.

По информация на: www.basilica.ro

За Ангел Карадаков

Виж още

„Църквата на дяконисите“ – Една от най-ранните християнски базилики в Светите земи

Нова църква, открита наскоро в Светите земи, се определя като една от най-ранните и най-големи ...