Начало / Новини / Синайският манастир ще се превърне в място за провеждане на ежегодна религиозна мироопазваща среща

Синайският манастир ще се превърне в място за провеждане на ежегодна религиозна мироопазваща среща

Манастирът „Света Екатерина“ в Синай (Египет) ще бъде мястото на годишната религиозна среща, която ще се проведе през октомври тази година, съобщава ANA-IPA.

На срещата в Кайро, проведена под егидата на президента на Египет Абдел Фатах ал Сиси, предстоящият форум на религиозните водачи беше представен от губернатора на Южен Синай генерал Халед Фуда.

Голямото значение на православния манастир „Света Екатерина“ в миротворческите дейности беше подчертан от Антъни Касамиас, който говори от името на Синайския архиепископ Дамян. Антъни Касамиас нарече управителя на Южен Синай „голям приятел на манастира Света Екатерина и Гърция“.

На събитието присъстваха министри на околната среда и религиозните имоти, заместници на други министри от египетското правителство, египетския мюфтия, религиозни дейци, бизнесмени и други лица.

Губернаторът Халед Фуда благодари на манастира „Св. Екатерина“ и неговите братя, че продължават да организират и провеждат събития в манастира.

В същото време Антъни Касамиас, изказвайки се от името на Синайския архиепископ Дамян, благодари на губернатора на Южен Синай за „изключително активната роля, която той винаги е играл в развитието на региона и особено в град Света Екатерина, където се намира стълбът на православния свят“. Той отбеляза, че православният манастир „Света Екатерина“ прави много за подобряване на района и качеството на живот на жителите от VI век до наши дни.

За Ангел Карадаков

Виж още

„Църквата на дяконисите“ – Една от най-ранните християнски базилики в Светите земи

Нова църква, открита наскоро в Светите земи, се определя като една от най-ранните и най-големи ...