Начало / Новини / В Австралия се проведе протест против абортите

В Австралия се проведе протест против абортите

Хиляди хора се събраха на площад Мартин Плейс в Сидни снощи, за да изразят позицията си до парламента, който предвижда въвеждането на законопроект, който ще декриминализира абортите в южната страна.  

Сред присъстващите бяха много православни християни от Сидни, включително архиепископът на Австралия Макарий. Той разговаря с множеството, както и с редица лидери от различни християнски деноминации, също така и с държавни и федерални политици.

„Никой закон не трябва да отнема правото на живот на детето, камо ли да го отнема по такъв варварски начин. Според предложеното законодателство подобни насилствени действия могат да бъдат извършени по всякаква причина върху всяко бебе до бременност достигнала 5 месеца и половина“, каза архиепископът. 

„Православната вяра и традиция недвусмислено учат, че животът започва от първия път на зачеването, че животът на неродените е свещен и безкрайно ценен пред Бога и затова трябва да ги приемаме със същото достойнство като към всеки един човек”, каза още той.

Петиция, призоваваща членовете на горната камара да гласуват срещу законопроекта, подписана от повече от 77 000 души ще бъде внесена и в парламента. 

За Ангел Карадаков

Виж още

В ямболското село Завой посрещат първи християнски празник в новопостроения храм

Жителите на ямболското село Завой посрещнаха Сретение Господне в новопостроения си православен храм, съобщава БТА. ...