Начало / Новини / Кипърският архиепископ стана почетен доктор на Сръбската кралска академия на науките и изкуствата

Кипърският архиепископ стана почетен доктор на Сръбската кралска академия на науките и изкуствата

На 16 август, петък, в Кипърската архиепископия президентът на Сръбската кралска академия на науките и изкуствата г-н Драган Дамянович, придружен от генералния секретар на учреждението, награди Кипърския архиепископ Хризостом с титлата почетен доктор и доживотен член на Сръбската кралска академия на науките и изкуствата, информираха от Кипърската архиепископия. 

Архиепископът  бе удостоен с Почетната грамота, а към нея той получи и икона на първия архиепископ на сръбската църква „Света Сава“ по повод изпълването на 800 години автокефалия на сръбската църква, както и най-скорошната издадена книга, озаглавена „Корабът по-бърз от времето“, в която се споменават обиколките и местата, на които се е спирала Майката Божия в Кипър, Гърция, Атон и др.

Архиепископ Хризостом благодари на делегацията на Кралската академия и им подари сребърен диск с фигурите на основателите на Кипърската апостолска църква Павел и Варнава и сребърно копие на мозайката на Пафоския митрополит. Представено е християнизирането на първия европейски град от двамата апостоли.

За Ангел Карадаков

Виж още

Обраха църква между Банско и Добринище

Видеоклип, публикуван във Facebook, разкрива кражба в храма „Свети Георги“ между Банско и Добринище, пише сайтът dunavmost.com.  Събитието се е ...