Начало / Новини / Кипърският архиепископ стана почетен доктор на Сръбската кралска академия на науките и изкуствата

Кипърският архиепископ стана почетен доктор на Сръбската кралска академия на науките и изкуствата

На 16 август, петък, в Кипърската архиепископия президентът на Сръбската кралска академия на науките и изкуствата г-н Драган Дамянович, придружен от генералния секретар на учреждението, награди Кипърския архиепископ Хризостом с титлата почетен доктор и доживотен член на Сръбската кралска академия на науките и изкуствата, информираха от Кипърската архиепископия. 

Архиепископът  бе удостоен с Почетната грамота, а към нея той получи и икона на първия архиепископ на сръбската църква „Света Сава“ по повод изпълването на 800 години автокефалия на сръбската църква, както и най-скорошната издадена книга, озаглавена „Корабът по-бърз от времето“, в която се споменават обиколките и местата, на които се е спирала Майката Божия в Кипър, Гърция, Атон и др.

Архиепископ Хризостом благодари на делегацията на Кралската академия и им подари сребърен диск с фигурите на основателите на Кипърската апостолска църква Павел и Варнава и сребърно копие на мозайката на Пафоския митрополит. Представено е християнизирането на първия европейски град от двамата апостоли.

За Ангел Карадаков

Виж още

Честит ден на Независимостта!

На 22 септември се навършват 113 години от обявяването на Независимостта на България. На този ден, ...