Начало / Новини / Антиохийският патриарх бе домакин на съвместна среща на религиозните организации в Сирия

Антиохийският патриарх бе домакин на съвместна среща на религиозните организации в Сирия

Антохийският патриарх Йоан  X бе домакин на съвместна среща на религиозните организации в Сирия, съобщи Ромфеа. 

Религиозните представители се събраха в манастира „Св. Ефрем Сироски“, а след това бе разпространено и изявление, в което се казва, че на срещата са били обсъдени ситуацията в региона и последиците от кризата от предишните години, като подчертано бе състоянието на християните, както и намаляването на имиграцията. 

„Християните са съществен компонент от националните структури на региона. През вековете те поддържат постоянното си присъствие и играят модел за подражание на активни граждани, които изцяло спазват своите задължения и отговорности“, се казва в изявлението.

Участниците потвърдиха необходимостта да останат здраво привързани към земята на своите предци, въпреки неблагоприятните условия, да останат солта на тази земя и нейната светлина. Участниците също се помолиха за безопасното завръщане на двамата отвлечени митрополити Павел и Йоан. 

Накрая, по повод мюсюлманския празник Курбан Байрам, християнските лидери поздравиха мюсюлманите в Сирия и се помолиха за мир в страната им, за да могат всички сирийски граждани да живеят в мир, сигурност и просперитет.

За Ангел Карадаков

Виж още

Православни медии се включиха в журналистическа стачка в Гърция

24-часов протест започнаха журналистите в Гърция. Медиите не излъчват новини, а единствено филми и музикални ...