Начало / Новини / Поклонническият път „Рилският чудотворец“ вече има официален сайт

Поклонническият път „Рилският чудотворец“ вече има официален сайт

По повод десетата годишнина от създаването и започването на поклонническия маршрут, минаващ през планините Витоша, Верила и Рила, носещ името „Рилският чудотворец“, бе създаден официалн сайт на православната инициатива. 

Всека година в периода 1-ви – 6-ти август с благословението на Софийска св. митрополия се провежда поклонническият път, който минава по пътя на мощите на св. Йоан Рилски, които са изминали в пътя им от София до Рилския манастир. 

Традиционно всяга кодина бива отслужван и водосвет на Рилските езера, а миналата година за първи път бе отслужена и тържествена св. литургия. Иначе в новия официалн сайт на инициативата ще може да разберете повече за духовното пътешествие пъ пътеките на едни от най-живописните български планини, както и повече за историята на Рилския манастир и чудотворните мощи на св. Йоан Рилски. 

Официалният сайт може да видите тук

За поредна година „Добротолюбие“ ще отрази дните на поклонение към Рилския чудотворец, а по-долу ще може да се запознаете с нещата, които сме писали по темата. 

Да станеш дете на свети Йоан Рилски

За поредна година започна поклонническият път до Рилския манастир

Започна поклонническият поход „Рилският чудотворец“

Акатистът от митрополит Борис Неврокопски за св. Йоан Рилски ще се чете тази година по време на поклонническия път до Рилския манастир

Започна поклонническият път „Рилският Чудотворец“ (СНИМКИ)

Походът „Рилският чудотворец“ достигна Черни връх

За Ангел Карадаков

Виж още

Отслужени бяха молебен и водосвет по повод 24 май в София

Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, Наместник-предсетадел на Св. Синод отслужи тържествен молебен по повод 24 ...