Начало / Новини / Врачанският митрополит Григорий посети и се помоли за жителите на Нивянин

Врачанският митрополит Григорий посети и се помоли за жителите на Нивянин

Молебен за здраве и благополучие на жителите на село Нивянин  беше отслужен в църквата „Света Параскева“ от Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий. Той се помоли за  здравето на жителите на, както и  за предпазване на селото от бедствия. 

След наводнението, сполетяло Нивянин на 31 юли 2014 г., за пета поредна година в навечерието на годишнината се освещава и раздава курбан за здраве на жителите от селото и за предпазване от природни бедствия. На богослужението присъстваха кметът на община Борован инж. Десислава Тодорова, заместник-кметът Десислава Марковска, заместник-кметът Илияна Донкова, кметовете на населените места в община Борован Илиян Буковски, Николай Христов, Гриша Георгиев , представители на общинска администрация и жители на село Нивянин.

Тодорова подари на църквата икона на Света Богородица и се помоли заедно със жителите на Нивянин за здраве и благополучие. Врачанският митрополит Григорий благослови всички присъстващи, които участваха в църковното богослужение. В края на молебена с благословията на владиката се раздаде корбан за здраве. 

По информация на: КМЕТА.бг

За Ангел Карадаков

Виж още

Отслужени бяха молебен и водосвет по повод 24 май в София

Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, Наместник-предсетадел на Св. Синод отслужи тържествен молебен по повод 24 ...