Начало / Новини / В град Сухиндол ще бъде посрещната иконата с мощите на св. Ефрем Нови

В град Сухиндол ще бъде посрещната иконата с мощите на св. Ефрем Нови

С благословението на Великотърновския митрополит Григорий и по покана на Община Сухиндол, в лицето на кмета на града господин Пламен Чернев, ще бъде изложена иконата с мощите на свети Ефрем Нови.

Това ще се случи на 2 август, като в 10 часа светинята ще бъде посрещната в храм „Св.св.Петър и Павел “ и ще остане за поклонение през целия ден. В 17 часа ще бъде отслужен Молебен за здраве, а в 17.30 часа ще бъдат представени книгите за великия Божий угодник на Светата  ни църква „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ и детската „Светецът светкавица“.  

За Св. Ефрем се знае, че чува молитвите на вярващите много бързо и помага за страшни болести като рак, психични разстройства, сърдечни болести. Чудесата на Свети Ефрем Нови не познават граници. Традиционно на 2 август в Сухиндол е огромен празник с панаир, различни културни прояви, но тази година за първи път чудотворни мощи пристигат за големия ден на града.

За Ангел Карадаков

Виж още

Почистиха и залесиха района около храм „Света Петка“ в кюстендилското с. Вуково

Районът на църквата „Света Петка“ в кюстендилското с. Вуково, която е архитектурно-строителен  и художествен паметник на ...