Начало / Новини / Влошава се здравето на бившия Йерусалимски патриарх Ириней

Влошава се здравето на бившия Йерусалимски патриарх Ириней

Здравето на бившия Йерусалимския патриарх Ириней, който бе хоспитализиран след като получи белодробен оток и сърдечна аритмия по-рано този месец, продължава да се влошава, пише Ромфеа. 

В момента бившият патриарх е в манастира св. Герасим, в близост до Йордан. Той живееше в патриаршията от 2008 г. насам, след като бе отстранен от поста – Йерусалимски патриарх през 2005 г. До сега е напускал жилището си само няколко пъти през тези години. Въпреки грижите обаче горещото време влошава здравето на бившия патриарх Ириней. 

Атинският архиепископ Йероним покани бившия патриарх да отиде в Гърция, където да се погрижи по-добре за здравето си. Гръцкото консулство, обаче, отказва да приеме паспорта на бившия патриарх, защото той все още продължавал да се подписва като патриарх Йрусалимски. Йерусалимската патриаршия, пък, го върна в чина на монашестващите. 

Въпреки трудностите архиепископ Йероним е информирал ръководството на центъра, където ще се лекува бившия патриарх, да предприеме необходимите стъпки и да го приеме на 1-ви септември, както и да му даде необходимата грижа. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Първа копка за строителство на нов храм в с. Лебница

Първа копка за изграждането на нов храм в с. Лебница, Санданска духовна околия, бе направена ...