Начало / Новини / Новият роман на Мартин Ралчевски „Смисълът на живота“ е вече на книжния пазар

Новият роман на Мартин Ралчевски „Смисълът на живота“ е вече на книжния пазар

От печат излезе най-новата книга на писателя Мартин Ралчевски – „Смисълът на живота“. Представянето на книгата ще бъде на на 29.07.2019 г. от 18.30 ч. в книжарница „Гринуич“. По-долу може прочетете отзиви за изданието.

Съкрушен от загубата на своята любима, Николай е изправен пред въпроса за смисъла. Той предприема необичайно пътешествие в южните Родопи, надявайки се по този начин да намери себе си. Животът обаче му поднася неочакван обрат. Неговата съдба е да пробуди и спаси цял един народ!

Книга лекарство! Бърка ти в душата и я преобръща, оставяйки малко драскотини и много любов. Такава чиста и неподправена любов може да се даде на човек единствено свише. Затова докосне ли те веднъж – отнасяш я със себе си завинаги!

Ани Костова, БНР “Хоризонт”

 С вълнение прочетох деветата книга на писателя-богослов Мартин Ралчевски и мога да кажа, както е известно на всеки, който следи творчеството му, че неговите книги са истински духовни бисери в днешното море от литературно пренасищане и пусто многословие. От опит знам, че книги като тази се появяват изключително рядко на литературната сцена. Този роман е написан увлекателно и се чете леко, въпреки че в него има изобличение на загубилия се в екзистенциалните си търсения съвременен човек. Но тук, също така, има и много подарена милост. Това е роман, който може да се нарече патриотичен и православен, защото подбужда към идеалистична любов. Тук акцентът не пада върху самотата и объркаността на нашето поколение, което се забелязва още в първите страници на творбата, но всъщност авторският поглед е съсредоточен върху нетипичното, пленяващо и безапелационно решение на поставените проблеми, които се явяват накрая. Това прави романа близък до всеки, който е съхранил своята чувствителност и съвест. Изграден е върху реални истории, което допълнително привнася силен емоционален заряд и оставя неминуеми трайни вълнения след прочитането му. Издаването на романа съвпада и с една важна годишнина в новата българска история – 30 години от демократичните промени в страната. Не знам дали е известно на всеки, но за този внушителен период (1989 – 2019 г.) в България не е сниман нито един игрален филм за нашата традиционна Православна вяра! За сравнение в Русия, Румъния, Сърбия и останалите православни държави, през същия период бяха реализирани стотици подобни филми. Затова аз вярвам, че след толкова изгубено ценно време от държавата в тази духовно-културна ниша именно този роман може да послужи като основа, върху която да бъде направен първият в нашата филмова история български православен игрален филм!

Богдана Сиракова,

библиотекар, гр. Пещера

ПРЕДСТОЯТ ТРИ

ПРЕДСТАВЯНИЯ НА КНИГАТА

С О Ф И Я

29 юли 2019 г.

(понеделник)

18.30 ч.

Книжен център

„ГРИНУИЧ“

бул. Витоша 37

Модератор: Ани Костова, БНР

ПЛОВДИВ

30 юли 2019 г.

(вторник)

18.00 ч.

Народна библиотека

„ИВАН ВАЗОВ“

ул. Авксентий Велешки 17

Модератор: Гълъбина Желязкова

ПЕЩЕРА

7 август 2019 г.

(сряда)

Художествена галерия

„Проф. Веселин Стайков“

Модератор: Богдана Сиракова

–––––––––––––––––

 

За поръчки без оскъпяване,

откъси от книгата и биография следвайте линка: тук

––––––––––––––

Корици – меки

Страници 295.

Цена 15 лв.

––––––––––––––

За Ангел Карадаков

Виж още

Започва дарителска кампания за храма в село Голема Раковица

Недалеч от София, в полите на Средна гора, на хълма срещу увековечената в разказа на ...