Начало / Новини / Започва ремонт на пътя до девическия манастир над село Ресилово

Започва ремонт на пътя до девическия манастир над село Ресилово

Укрепва се дерето и започва ремонт на 3-километровия път до девическия манастир „Покров на Пресвета Богородица“ над село Ресилово. Всичко трябва да завърши до 1 октомври т.г., когато е храмовият празник на светата обител, съобщи БНР. 

Край самата обител вече е изграден водосток по дерето, което ще бъде укрепено на няколко места. Същевременно на самия път, непосредствено при отбивката от пътя Дупница – Сапарева баня,  са изградени около 20-30 метра мантинели. Такива ще има по цялото трасе. Самото асфалтово покритие, обаче, е в много лошо състояние и ще трябва да се преасфалтира.
Ще се прави и разширение на паркинга при входа на манастира. 
Сега – в почивни дни и на празниците, се натрупват автомобили, като някои от тях влизат и в поляните. Самият паркинг е безплатен. Има достатъчно територия да бъдат изградени още паркоместа. Проектът за това вече се готви, след това ще се търси и финансиране, увери кметицата Силвия Гладникова.

За Ангел Карадаков

Виж още

Обраха църква между Банско и Добринище

Видеоклип, публикуван във Facebook, разкрива кражба в храма „Свети Георги“ между Банско и Добринище, пише сайтът dunavmost.com.  Събитието се е ...