Начало / Новини / Над 500 души се включиха в православна литургия в Конго

Над 500 души се включиха в православна литургия в Конго

Митрополитът на Кананга Теодосий посети Централен Кесай – Демократична република Конго, съобщава orthodoxie.com, цитирайки Ромфеа.

Около 500 души се събраха, за да посрещнат митрополит Теодосий и да го приветстват като добре дошъл в тяхната енория. Целта на визитата на митрополита е да ободри православните християни в този регион на страната и да ги подпомогне духовно.

Митрополит Теодосий обеща на енориашите да им изпрати енорийски свещеник, който да ги изповядва, кръщава и да отслужва Божествена св. литургия. Митрополитът също така призова всички верни да се молят, за да може Бог да изпрати един благочестив човек да построи църква за тях.

След литургията бе отслужена панихида за всички онези, които са починали и не е било извършено над тях опело от православен свещеник, поради липса на такъв. Накрая, митрополитът говори за Александрийския патриарх Теодор, който е духовен отец на всички православни християни в Африка и работи усилено за укрепването на вярата на континента. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Митрополит Антоний ще посети църковната ни община в Хамбург, Германия през март

Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний ще посети Българската православна църковна община в Хамбург, ...