Начало / Новини / Американският президент Доналд Тръмп поздрави новия архиепископ на Америка Елпидофор

Американският президент Доналд Тръмп поздрави новия архиепископ на Америка Елпидофор

Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп изпрати поздравителен андрес до новия архиепископ на Америка от Вселенска патриаршия – Елпидофор, съобщава goarch.org. 

В писмото си Тръмп споделя, че „оценява усилията за култивиране на свещените ценности“. В поздравителния си адрес американският президент предлага на новоизбрания архиепископ подкрепа, братско отношение и подпомагане на миротвореската работа. 

Предлагаме ви пълният текст на поздравителния адрес: 

Ваше Високопресовещенство,

Искрено ви поздравявам по повод изборът ви за архиепископ на гръцката архиепископия на Америка. Аз и съпругата ми Мелания се присъединяваме към общността на Ваше Високопреосвещенство в отбелязването на този важен момент.

Нашата нация има дълга история на получаване на силата си от вярата и оценяваме усилията ви да вдъхновявате и култивирате свещените ценности, които високо се ценят в страната ни. Гръцката православна църква дарява помощ и изцеление, както и голяма радост, братство и мир. За православните вярващи в Америка Църквата е от съществено значение в най-важните моменти и етапи от живота.

Бог да ви благослови и да продължи да благославя гръцката православна архиепископия на Америка.

С уважение, 
Доналд Тръмп

За Ангел Карадаков

Виж още

Показват изложбата „Чудотворни икони и свети мощи на Балканите“ на 15 август

Постерната изложба „Чудотворни икони и свети мощи на Балканите“ ще бъде представена на 15 август, ...