Начало / Новини / Гръцката църква изпрати послание във връзка със Световния ден за борба със злоупотребата с наркотици

Гръцката църква изпрати послание във връзка със Световния ден за борба със злоупотребата с наркотици

Днес отбелязваме Световния ден за борба със злоупотребата с наркотици. По този повод Гръцката архиепископия изпрати послание на надежда за онези хора, които искат да се преборят и отдалечат от зависимостите си, съобщава Ромфеа.

Междунаодният ден за борма незаконната употреба и трафика на хора се отбелязва на 26 юни. Денят бе приложен от Общото събрание на ООН през 1987 г. с цел създаване на международно общество без наркотици.

Превдстоятелят на Атинската архиепископия архиепископ Йероним каза, че пристрастяването на нашето време, като това от наркотиците, алкохола, хазарта и интернета е  „началото на духовна смърт.“Според Негово Блаженство сегашните семейства и общества са изградени без ценности, любов и надежда.

„Каним младите в Църквата“ каза още той и допълни, че се нуждаем от надежда и любов и търсим енностите, които предлага вярата в Бог.

В световен мащаб има приблизително минимум 190 000 преждевременни смъртни случаи поради употребата на наркотици, повечето от които се дължат на употребата на опиати.

„Нашият Бог не само се разпна, но и възкръсна. Той знае не само болката, но преди всичко, Той знае и дарява живот”, каза архиепископ Йероним.

Наркотиците не засягат само употребяващите ги; те причиняват вреда на семейства и близки, огромни трудности и страдания. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Шест храма от община Самоков честват храмовия си празник днес

Шест храма на територията на община Самоков празнуват храмовия си празник на Илинден. Те се намират в ...