Начало / Новини / В Павликени ще възпитават децата с православните книги за св. Лука и св. Ефрем

В Павликени ще възпитават децата с православните книги за св. Лука и св. Ефрем

Община Павликени разпространи сред децата от града и най-вече сред онези с противообществени прояви от православните книги „Свети Лука Доктора“ и “ Светецът светкавица“ с автор Ангел Бончев.

От местната управа и комисията за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в града изразиха своя ангажимент за възпитанието на подрастващите в християнските ценности. За инж.Емануил Манолов, кмет на Павликени, най-важна е инвестицията в хората и най-вече в децата, които по думите му, попиват примерите от заобикалящата ги среда.

„Децата ще са такива, каквито ние ги моделираме. Ако те имат за еталон живота на светии като Лука Кримски и Ефрем Нови, аз съм убеден в тяхното светло бъдеще. Запознахме се с книгите и те са много подходящи с добро повествование с конкретика и детайли, а и илюстрациите са толкова изящни – литература, която днес все по-малко достига до нашите малчугани. Аз като градоначалник искам Общината да подпомогне онези деца, които на моменти кривват от правия път и да седнем и да ги научим, и да разберат, че само доброто може да им донесе светло бъдеще. Ще продължим и занапред да ги запознаваме със светци, добродетели и ценностите, които ще ги направят хора“, каза инж. Манолов пред Добротолюбие.

Конкретната причина за запознаването на град Павликени с православните книги „Светецът светкавица“, „Свети Лука Доктора“ и „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ бе излагането на иконата с благодатните свети мощи на Ефрем Нови в града. Хиляди хора дойдоха да се поклонят на светията и присъстваха на молебена за здраве и душевно спасение в храм „Рождество на Пресвета Богородица“ в центъра на града. През целия ден се стичаха хора от цяла България: Русе, Левски, София, Ловеч, Разград, Варна, Кубрат, Велико Търново, Пловдив, Хасково и Горна Оряховица.

Добротолюбие е медиен партньор на книгите за св. Лука и св. Ефрем, самите издания може да  поръчате на телефон 0898802638.

За Ангел Карадаков

Виж още

Остава ограничено движението по пътя за Рилския манастир

Пътна полиция контролира преминаването през района на срутището по пътя за Рилската света обител, информира ...