Начало / Новини / Отбелязан бе празникът Петдесетница в Северна Корея

Отбелязан бе празникът Петдесетница в Северна Корея

На 16 юни, когато бе отбелязан празинкът Петдесетница в столицата на Северна Корея – Пхенян бе отслужена празнична св. литургия. Богослужението бе водено от Корейския архиепископ Теофан, който бе в съслужение с православни свещеници. 

На литургията присъстваха членове на Православния комитет  към КНДР, временно представителство на Русия в Северна Корея. След св. литургия бе отслужена вечерня, прочетени бяха и коленопреклонните молитви. 

Архиепископ Теофан горещо поздравивярващите в Деня на Света Троица и насърчи всички да продължат активно да участват в енорийския живот. Беседването с енориашите продължи с пиенето на чай, след което се проведе работната среща на архиепископа на Корея Теофан с председателя на православния комитет на КНДР Виктор Юн Нион.

В гробището на съветските граждани в района на Садон архиепископът на Корея Теофан отслужи панихида за починалите войници. След това архиепископ Теофан и членовете на делегацията на Руската православна църква, които го придружаваха, посетиха дипломатическото представителство на Руската федерация в Северна Корея. 

Корейският архиепископ Теофан пристигна в Пхенян на 14 юни тази година. На летището в Пхенян, йерархът беше посрещнат от председателя на православния комитет на КНДР Виктор Юн Нион, извънредния и пълномощен посланик на Руската федерация в Корейската народнодемократична република А.И. Мацегора, предстоятеля на храма в Пхенян свещеник Теодор Ким, дипломати от руското посолство в Пхенян и духовници от храма в града. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Излезе от печат книгата „Ръкописното предание на текста на Новия завет“

В лекциите и упражненията по дисциплината „Тълкуване на Свещеното Писание на Новия Завет“ студентите в ...