Начало / Uncategorized / Сръбският патриарх се срещна с президента на Сирия Бащар Асад

Сръбският патриарх се срещна с президента на Сирия Бащар Асад

По време на своята официална мирна визита в Антиохийската патриаршия Сръбският патриарх Ириней се срещна и с президента на страната Башар Асад, съобщава Ромфеа. 

Предстоятелят на Сръбската църква бе придружен от Антиохийския патриарх Йоан X. Президентът приветства патриарх Ириней като заяви, че „усилията на чужди страни да ни лишат от суверенитет, да нанесат удар на социалната ни структура, са солидна основа за изграждане на диалог и сътрудничество, които ще установят дълготрайни отношения, които ще бъдат в интерес и на двата народа“. 

Патриарх Ириней благодари на президента Асад за сърдечния прием и изрази своята увереност, че Сирия ще успее да излезе от неблагоприятните уславия, в които се намира в момента и ще възстанови историческата си роля като ефективен фактор за укрепването на стабилността и разпространението на мира и любовта в региона. 

„Това, което виждам по време на престоя си в Дамаск е решимостта на сирийския народ да остане обединен срещу тероризма“, отбеляза още патриарх Ириней. В края на срещата Башар Асад поздрави патриарх Ириней за неговите усилия за насърчаване на любовта и отхвърляне на екстремизма. 

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Богослуженията през Страстната седмица обяви православната ни църква „Св. Константин и св. Елена” в Кент, Великобритания

Богослуженията през Страстната седмица обяви Българската православна църква „Св. Константин и св. Елена” в Кент, ...