Начало / Новини / Дворът на църквата-музей „Св. 40 мъченици“ във Велико Търново е под вода

Дворът на църквата-музей „Св. 40 мъченици“ във Велико Търново е под вода

Църквата-музей „Св. 40 мъченици“ във Велико Търново днес няма да приема посетители, тъй като дворът и е наводнен от придошлите води на р. Янтра. Това съобщават от ръководството на музея.

Речните води в кв. „Асенов“ се повишиха рязко след проливния дъжд и приливни вълни от балканските притоци на Янтра. Свикан е общинският кризисен щаб. Отстраняват се автомобилите от улиците в най-ниския великотърновски квартал „Асенов“, за да започне поставянето на чували с пясък, които като диги да защитят имотите на хората. Това заяви кметът на Велико Търново Даниел Панов.

„В момента сме под критичната точка на водата на река Янтра с един метър. Имаме готовност, Гражданска защита от 3 часа са по критичните точки, допълни още той. Все още няма залети къщи, няма и пострадали хора. Нормализирана е обстановката в община Елена, където вчера при поройния дъжд пострадаха три села и част от общинския център.

Засегнатите имоти са отводнени, няма пострадали хора. Материалните щети на уличната мрежа не са големи и общината ще успее да се справи със собствени сили, каза за „Хоризонт“ кметът на Елена Дилян Млъзев.

По информация на вестник Десант

За Ангел Карадаков

Виж още

Деца от ДГ „Надежда“ Елхово се поклониха пред св. Ефрем Нови

Група „Щурче“ от Детска градина „Надежда“ Елхово, посети местния храм „Св. Димитър Мироточиви“ и се ...