Начало / Новини / Правителството отпусна 500 000 лева за довършване на варненския храм “Св. Прокопий Варненски“

Правителството отпусна 500 000 лева за довършване на варненския храм “Св. Прокопий Варненски“

На днешното заседание на Министерски съвет бяха отпуснати необходимите за довършителни работи  500 000 лева за варненския храм „Св. Прокопий Варненски“. Парите се отпускат след като премиерът Бойко Борисов посети новостроящия се храм и разговаря с Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

Митрополит Йоан благодари на министър-председателя, като сподели: „Аз мога да благодаря сърдечно за всичко онова, което в годините сме получили от страна на г-н Борисов, като премиер и министър-председател, от страна на Дирекция по Вероизповеданията и не на последно място от страна на уважавания г-н Иван Портних, кмет на Варна, който лично се ангажира и вече шеста година имаме не малка помощ от страна на общината в размер на милион и четиристотин хиляди лева“, сподели митрополит Йоан. 

За първи път от век насам във Варна се строи нов храм. В дарителската кампания се включиха стотици варненци, но все още храмът не е завършен. Градежът на храм “Свети Прокопий Варненски“ продължава повече от 10 години. 

 

 

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Започват Великденските четения във Варна

За поредна година ще се състоят “Великденски четения” във Варна, съобщиха от Варненска и Великопреславска ...