Начало / Новини / Българският патриарх Неофит се срещна с Банчанския архиепископ Лонгин от УПЦ-МП

Българският патриарх Неофит се срещна с Банчанския архиепископ Лонгин от УПЦ-МП

В сградата на Софийска св. Митрополия се състоя среща между Светейшия Български патриарх Неофит и Негово Високопреосвещенство архиепископ Лонгин от Украинската православна църква – Московска патриаршия. В срещата участие взеха и Негово Високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавриил и архим. Василий, протосингел на Софийска св. Митрополия.

Архиепископ Лонгин предаде благопожеланията на предстоятеля на Украинската православна църква митрополит Онуфрий и изрази дълбоката си радост от традиционно добрите взаимоотношения между Българската православна църква и Украинската църква. Той сподели още, че в момента на посещение в пределите на Ловчанска епархия е и чудотворната икона на Майката Божия „Боянска”, която бе посрещната в епархията на 25-ти май.

Архиепископ Лонгин допълни, че иконата на Майката Божия помага и извършва множество чудеса на всички прибягващи към Св. Богородица в молитва.

Срещата завърши с благопожелания за ползотворни трудове на Божията нива.

По информация на Официалния сайт на Св. Синод. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Организира се международна онлайн конференция на тема – „Църква, идеология и трансхуманизъм“

Чувствителните теми и проблемите, свързани със съвременните идеологии и трансхуманистичното движение, ще бъдат разгледани в ...