Начало / Новини / Българският патриарх Неофит се срещна с Банчанския архиепископ Лонгин от УПЦ-МП

Българският патриарх Неофит се срещна с Банчанския архиепископ Лонгин от УПЦ-МП

В сградата на Софийска св. Митрополия се състоя среща между Светейшия Български патриарх Неофит и Негово Високопреосвещенство архиепископ Лонгин от Украинската православна църква – Московска патриаршия. В срещата участие взеха и Негово Високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавриил и архим. Василий, протосингел на Софийска св. Митрополия.

Архиепископ Лонгин предаде благопожеланията на предстоятеля на Украинската православна църква митрополит Онуфрий и изрази дълбоката си радост от традиционно добрите взаимоотношения между Българската православна църква и Украинската църква. Той сподели още, че в момента на посещение в пределите на Ловчанска епархия е и чудотворната икона на Майката Божия „Боянска”, която бе посрещната в епархията на 25-ти май.

Архиепископ Лонгин допълни, че иконата на Майката Божия помага и извършва множество чудеса на всички прибягващи към Св. Богородица в молитва.

Срещата завърши с благопожелания за ползотворни трудове на Божията нива.

По информация на Официалния сайт на Св. Синод. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Атинският архиепископ Йероним посети Антиохийската патриаршия

Атинският архиепископ Йероним посети Антиохийската патриаршия и се срещна с патриарх Йоан X, информира orthodoxianewsagency.gr. В ...