Начало / Новини / Българчета в Гърция получиха като подарък книгата за св. Ефрем Нови – „Светецът светкавица““

Българчета в Гърция получиха като подарък книгата за св. Ефрем Нови – „Светецът светкавица““

По случай завършване на учебната година, малчуганите от първата българска подготвителна детска градина и неделно училище в Гърция „Детска академия“ получиха като подарък детската книга за свети Ефрем Нови „Светецът светкавица“.

Ръководителят на на културното дружество „Александър Македонски“ и преподавател на дечицата Таня Гатева, споделя пред „Добротолюбие“, че грижата за децата не трябва да приключва само с хранене и забавления, а и възпитание в християнските ценности, което е гаранция, че децата ще с израстнат като личности, които ще допринасят към обществото и ще добротворят.

„Запознах се с книгата на Ангел Бончев „Светецът светкавица“ и ми направи впечатление колко важни теми има заложени в нея като вярата, състраданието, разбирателството. За нас като преподаватели тази кнога ще бъде в голяма помощ, за да възпитаваме и да насочваме децата в правилния път.

Светецът е и от гръцки произход, тук близо до Атина е манастира му, където е живял и където се покоят мощите му и ще ги заведем скоро на място, за да се поклоним заедно. Децата са много впечатлени от кногата и свети Ефрем Нови. Авторът на книгата Ангел Бончев бе поканен, за да връчи лично книгата „Светецът светкавица“. Книгите „Светецът светкавица“, както и книгата за възрастни „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“, може да поръчате на телефон 0898802638.

За Ангел Карадаков

Виж още

Румънската църква насърчава младежите в опознаването на културното богатство на Букурещ

Архиепископията на Букурещ предлага на младежите от Букурещ на възраст между 14 и 25 години ...