Начало / Новини / Българчета в Гърция получиха като подарък книгата за св. Ефрем Нови – „Светецът светкавица““

Българчета в Гърция получиха като подарък книгата за св. Ефрем Нови – „Светецът светкавица““

По случай завършване на учебната година, малчуганите от първата българска подготвителна детска градина и неделно училище в Гърция „Детска академия“ получиха като подарък детската книга за свети Ефрем Нови „Светецът светкавица“.

Ръководителят на на културното дружество „Александър Македонски“ и преподавател на дечицата Таня Гатева, споделя пред „Добротолюбие“, че грижата за децата не трябва да приключва само с хранене и забавления, а и възпитание в християнските ценности, което е гаранция, че децата ще с израстнат като личности, които ще допринасят към обществото и ще добротворят.

„Запознах се с книгата на Ангел Бончев „Светецът светкавица“ и ми направи впечатление колко важни теми има заложени в нея като вярата, състраданието, разбирателството. За нас като преподаватели тази кнога ще бъде в голяма помощ, за да възпитаваме и да насочваме децата в правилния път.

Светецът е и от гръцки произход, тук близо до Атина е манастира му, където е живял и където се покоят мощите му и ще ги заведем скоро на място, за да се поклоним заедно. Децата са много впечатлени от кногата и свети Ефрем Нови. Авторът на книгата Ангел Бончев бе поканен, за да връчи лично книгата „Светецът светкавица“. Книгите „Светецът светкавица“, както и книгата за възрастни „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“, може да поръчате на телефон 0898802638.

За Ангел Карадаков

Виж още

Сръбският патриарх Порфирий отправи послание срещу домашното насилие

Негово Светейшество Сръбският патриарх Порфирий отправи видео изявление против домашното насилие и насилието срещу жените.  ...