Начало / Новини / Румънският патриарх Даниил отправи послание към децата в Румъния

Румънският патриарх Даниил отправи послание към децата в Румъния

По повод Международния ден на детето, който ще бъде отбелязан на 1 юни Румънският патриарх Даниил отправи свое послание. Обръщението му идва ден преди Неделя на родителите и децата, която Румънската църква отбелязва в първата неделя след 1-ви юни он 2009 г. насам. 

В обръщението си патриарх Даниил казва, че трябва по-интензивно да се насърчава общуването между родителите и децата. Той напомня още, че 2019 г. е обявена за година на румънското село от Св. Синод на Румънската църква, като допълва, че „дейността на румънското село е основният му принос за историческото издигане на румънския народ“. 

В постоянно променящия се свят, призивът на Спасителя Христос: „Оставете децата да дойдат при Мене, защото на такива е Царството небесно“ (Мат. 19:14) ни показва, че християнското възпитание на децата и младежите е задължение свято на семейството, училището и църквата. 

Казва в словото си патриарх Даниил. Той призовава още родителите да отделят повече време на децата си, за да им помогнат да се развиват във вярата, надеждата и любовта, да имат свободата да вършат доброто, а не злото и да носят постоянно радост на заобикалящите ги хора.  

Също така призоваваме децата да обичат своите родители и учители повече, да се молят за тях и да им показват своята благодарност .

Казва още в обръщението си румънския патриарх Даниил. 

По информация на: basilica.ro

За Ангел Карадаков

Виж още

Информационен бюлетин на сайта „Добротолюбие“ за периода 2 – 8 август

Уважаеми читатели, представяме ви информационния бюлетин на сайта „Добротолюбие“ за периода периода 2 – 8 ...