Начало / Новини / За първи път у нас – достъпно е приложение за четене на жития на светиите

За първи път у нас – достъпно е приложение за четене на жития на светиите

Представяме ви първото в България приложение „Жития на светиите“. То представлява точно копие на „Жития на светиите“, Синодално издателство, София, 1991 година, написани под редакцията на Партений, епископ Левкийски и архимандрит д-р Атанасий /Бончев/, като към него са добавени и няколко жития от други източници.

Приложението е напълно безплатно. „Създадохме го с вяра, че все по-често ще можем да се обръщаме към тези прекрасни източници на духовно вдъхновение. Сега те стават и още по-достъпни, като можем да ги носим навсякъде с нас, стига да имаме устройство и интернет“, споделиха за Добротолюбие създателите на приложението Станислав Влаев и Радослав Йорданов.

Можете да изтеглите първата версия за Андроид на: (https://play.google.com/store/apps/details?id=app.saints.info). Можем да очакваме очакваме и допълнителни оптимизации и ъпдейти. „Ако видите несъответствия или някъде сме допуснали грешки, смирено ви молим за вашето снисхождение. Ще се радваме да ни пишете в мястото за контакт посочено в приложението, както и да ни дадете вашата оценка“, споделя още авторите.

За Ангел Карадаков

Виж още

Атинският архиепископ Йероним посети Антиохийската патриаршия

Атинският архиепископ Йероним посети Антиохийската патриаршия и се срещна с патриарх Йоан X, информира orthodoxianewsagency.gr. В ...