Начало / Новини / Гръцкият архиепископ Йероним посети 8-годишно момиче с опасност за живота. Вдъхна кураж на родителите й

Гръцкият архиепископ Йероним посети 8-годишно момиче с опасност за живота. Вдъхна кураж на родителите й

Гръцкият архиепископ Йероним посети в четвъртък болницата „Св. Неделя“, за да подпомогне и подкрепи родителите на 8-годишното момиче, което бе простреляно на Великден и се бори за живота си. 

Архиепископът също беше информиран за здравния статус на 8-годишния младеж, съобщава Romfea News.

„Говорихме с лекарите и за пръв път изглежда, че има проблясък на надежда. Те мислят, че ако има повече подобрения, ще постигнем напредък ”, каза архиепископът.  8-годишното момиче е в критично състояние, след като е претърпяло операция в детската болница „Св. Неделя“ в Атина, след като бе простреляна в селището в близост до Тива на Великденски следобед.

Според полицията инцидентът се е случил около 16:30 ч. на Великден. Момичето играло с приятели в двора на дома си, като родителите й също били там.

Тя внезапно паднала на земята, а роднините й видели, че момичето кърви от дясната страна на главата си, съобщава „Таймс“.

Осемгодишното момиче било откарано в болница в Халкида, където лекарите установили, че е получила рана от куршум. Те посъветвали родителите на момичето да я заведат в болницата в Атина, за да бъде оперирано поради сериозността на раната.

Според многобройни показания по времето, когато момичето е било ранено, не е имало изстрели, но хората празнували Великден с фойерверки в къщата в съседство. Изглежда, че някой е стрелял с пистолет във въздуха и куршумът рикоширал и ударил момичето.

За Ангел Карадаков

Виж още

Премиера на „Да бъдем тук. Беседи по радио „Свобода“ от отец Александър Шмеман на Пролетния панаир на книгата 2024

На 26 май (неделя) от 17:00 ч. в Литературния кът на Пролетния панаир на книгата ...