Начало / Новини / Гръцкият архиепископ Йероним посети 8-годишно момиче с опасност за живота. Вдъхна кураж на родителите й

Гръцкият архиепископ Йероним посети 8-годишно момиче с опасност за живота. Вдъхна кураж на родителите й

Гръцкият архиепископ Йероним посети в четвъртък болницата „Св. Неделя“, за да подпомогне и подкрепи родителите на 8-годишното момиче, което бе простреляно на Великден и се бори за живота си. 

Архиепископът също беше информиран за здравния статус на 8-годишния младеж, съобщава Romfea News.

„Говорихме с лекарите и за пръв път изглежда, че има проблясък на надежда. Те мислят, че ако има повече подобрения, ще постигнем напредък ”, каза архиепископът.  8-годишното момиче е в критично състояние, след като е претърпяло операция в детската болница „Св. Неделя“ в Атина, след като бе простреляна в селището в близост до Тива на Великденски следобед.

Според полицията инцидентът се е случил около 16:30 ч. на Великден. Момичето играло с приятели в двора на дома си, като родителите й също били там.

Тя внезапно паднала на земята, а роднините й видели, че момичето кърви от дясната страна на главата си, съобщава „Таймс“.

Осемгодишното момиче било откарано в болница в Халкида, където лекарите установили, че е получила рана от куршум. Те посъветвали родителите на момичето да я заведат в болницата в Атина, за да бъде оперирано поради сериозността на раната.

Според многобройни показания по времето, когато момичето е било ранено, не е имало изстрели, но хората празнували Великден с фойерверки в къщата в съседство. Изглежда, че някой е стрелял с пистолет във въздуха и куршумът рикоширал и ударил момичето.

За Ангел Карадаков

Виж още

Атинският архиепископ Йероним посети Антиохийската патриаршия

Атинският архиепископ Йероним посети Антиохийската патриаршия и се срещна с патриарх Йоан X, информира orthodoxianewsagency.gr. В ...